tirsdag den 25. december 2012

Little Eva. Mine signerede fotos fra rockens fødsel, del 25

Little Eva alias Eva Narcissus Boyd (29. juni, 1943 ‑ 10. april, 2003). Eva Boyd tog sit pseudonym Little Eva efter en af figurerne i bogen "Onkel Toms Hytte" og var amerikansk rock- og popsanger.

Hun blev Født i Belhaven, North Carolina, men flyttede omkring 1960 til Brighton Beach, en del af Brooklyn, New York. Hun sang som barn i den lokale kirke, men efter flytningen til New York håbede Eva at slå igennem i musikbranchen. Hun sang til en koncert sammen med den kvindelige vokalgruppe "The Cookies" og fandt studiearbejde, hvor hun lavede backup-vokals. Samtidig arbejdede hun som tjenestepige og tjente ekstra penge som babysitter for sangskriver-ægteparret Carole King og Gerry Goffin, der morede sig over hendes pudsige dansetrin. De skrev "The Loco‑Motion" til Dee Dee Sharp), men lavede en demo-indspilning af nummeret med Eva Boyd, hvor "The cookies" sang kor. Guffin var meget begejstret for "The Twist", og dansen til "The Locomotion" blev til inspireret af Evas flamboyante bevægelser som barnepige.
Musikproducer Don Kirshner fra Dimension Records var glad for både sangen, den smitsomme dans og Evas stemme og udsendte nummeret, der blev nr. 1 på hitlisterne i USA i 1962. Indspilningen solgte over en million eksemplarer og blev tildelt en guldplade. 


Little Evas signatur er skrevet i et program fra en tour i England, 1963 til Joan, som var kantine medarbejder,  på The De Montford Hall i Leicester, hvor mange af datidens store navne optrådte.  Carole King har senere udtalt:
"Vi vidste, hun kunne synge, allerede da vi ansatte hende som barnepige, og at det bare var et spørgsmål om tid, før hun udkom på plade".
  Little Eva optrådte i TV på det populære program, American Bandstand, og hendes opfølgnings-single, "Keep your hans off my baby" lå på top 20 allerede senere samme år.
Efter succesen med "The Loco‑Motion" blev Little Eva kendt som danse‑dille-sanger og fik kun begrænset sangmateriale at arbejde med.

I 1962 skrev Goffin og King også ”He hit me" til Little Eva, og det kom frem, at hun jævnligt blev slået af sin kæreste. Da pressen spurgte, hvorfor hun tolererede at blive behandlet på den måde, svarede hun oprigtigt, at hendes kæreste slog hende, fordi han elskede hende.

Phil Spectors arrangement af sangen var dramatisk. Barbara Alstons enlige baggrundsvokal var indrammet i et hav af skærende strygere og begravelsestrommer.

Little Evas øvrige singlehits var "Hold Your Hands Off My Baby", "Some Kinda Wonderful", "Let's Tyrkey Trot" og en genindspilning af Bing Crosbys store hit "Swinging on a star", (selv om Little Eva i sidste tilfælde ikke blev krediteret på pladens label).Signaturer til Joan på forsiden af programmet fra 1963-touren, af Little Eva og Bian Hyland. Brian hittede med  nummeret "Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini".


Hun fortsatte med at turnere og indspille op gennem tresserne, men hendes salgssucces styrtdykkede efter 1964. I 1971 trak hun sig tilbage fra musikbranchen, og hun har aldrig selv ejet rettighederne til nogen af sine optagelser. Efter sigende tjente hun ikke mere end 50$ på indspilningen af "The Loco‑Motion", Eva Boyd blev skilt, og uden en øre på lommen flyttede hun sammen med sine tre små børn til South Carolina, hvor hun levede ukendt, var afhængig af dårlige jobs og modtog bistandshjælp.

Da hun blev interviewet i 1988 efter Kylie Minogues succesfulde genindspilning af "The Locomotion", sagde Little Eva, at hun ikke kunne lide den nye version, men opmærksomheden omkring sangen blev vakt til live igen, og gav Little Eva comeback i showbusiness. Hun lavede liveoptrædener med andre kunstnere fra sin storhedstid som bl.a. Little Richard og begyndte at turnere med et oldies-show. En periode optrådte hun også som cabaretkunstner.

Little Eva fortsatte med at optræde, indtil hun blev diagnosticeret med livmoderhalskræft i oktober 2001. Efter at have fundet sammen med sin mand igen døde hun 18 måneder senere i Kingston, North Carolina, i en alder af 59 år, og ligger begravet på en lille kirkegård i Belhaven, North Carolina. Hendes gravsted var enkelt men smukt, indtil en Tv-reporter i 2008 påpegede North Carolinas dårlige forhold på kirkegårdene og krævede en forbedring. En ny gravsten blev afsløret  på Little Evas grav samme år, denne gang er damplokomotivet indgraveret på forsiden, og den nye gravskrift lyder: "Singing with Angels".

Little Eva var langt mere end en døgnflue, for hun lavede et af de mest eviggrønne numre under rockens fødsel, og det er blevet genindspillet af et utal af musikere og sangere op til i dag. "The Beatles" indspillede også "Hold Your Hands Off My Baby". Little Evas oprindelige gravmonoment. Et hvidmalet trækors med billede af "The Locomotion".Little Eva live med "I want you to be my boy" fra 1965. Nummeret slog aldrig igennem, men er både swingende og utrolig veloplagt.


Little Eva live med "The Locomotion", 1962.

Little Eva live med hittet "Lets Turkey Trot" fra 1965.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar