torsdag den 31. januar 2013

KIDDE GOES UMPFF (Promo-video 5) - Jeg er nisse, jeg er nar.


"Kidde goes Umpff" promo video nr. 5. "Jeg er nisse, jeg er nar".


"Kidde goes Umpff" er en helt nyskabende fusion af musik og tale. Kidde og Umpff har koblet deres melodiske sjæle sammen i en finfølt lagkage af finurlige samklange, der hæver sit fornøjelige ikon over hverdagens urskov og skaber sit helt eget inciterende billedgalleri. Troldske lyde og sprælske ord flyver som kometer og udbrændte satellitter over trommehindens hvælvinger.
    Numrene er en salig blanding af fortællinger og digte, rim og kortprosa sat i scene i det unikke univers, som Umpff kan skabe med sit elektroniske vovemod og sin kildrende nysgerrighed. Der er alt fra skvulp og plink til zoink.

Samarbejdet mellem Kidde og Umpff opstod, da Morten Umpff Langkilde skrev på Kiddes facebook-profil, at han da var varm på at lave noget sammen med ham en dag, hvis det skulle være. Kidde sagde omgående ja tak, og en livlig tumult og kilometervis af mails og tudende taxaer spredte deres regime ud over d'herres dagligdag. Tekster og musik er blevet rettet, genindtalt, pyntet og pudset i over et år, og er blevet et medrivende mix af punkede, syrede og poetiske ord svøbt i en drømmekåbe af musik. Umpff har megamusikalske øregange, der følsomt og intenst danner baggrund for teksternes mange planer fra revy og surrealisme til drillenisser og indfølt lyrik.

  Kidde udtaler til verdenspressen: "Det fede ved at arbejde sammen med Morten er, at alt er skabt med et intenst engagement, der både rytmisk og musikalsk hele tiden bryder grænser. Den nye tid møder den gamle i en kærlig omfavnelse af vilde improvisationer og dyb respekt. Helt udtalt er mødet i nummeret " Til frøken Urørlig", hvor Fuzzy akkompagnerer på klaver".

  Umpff og Kidde har leget, eksperimenteret og drukket spandevis af kaffe, og alt er optaget hjemme i Umpff's stue i Hvidovre.  Jojo, man hører skam en fjern bil køre forbi på nummeret "Svalegang i Tjørnegade", men den kørte på lige præcis det rette tidspunkt til at være en perfekt lydkulisse til indspilningen. Ophavsmændene skylder chaufføren stor tak.

  På cd'en er alt fra forvrænget el-guitar over elektroniske hjertealarmer til sommerfugle. Der er gurglen, scatsang og rallen fra Kiddes side, der er blevet brugt som underlægning. Alt har været et umådeligt spændende, intenst og levende samarbejde i konstant bevægelse. Det hele er krydret med levende musik af nogle af landets bedste musikere. Pianisten Fuzzy, harmonikaspilleren Christian Søgaard og mundharpespilleren Thomas Melau har Kidde optrådt sammen med i mange år, og Umpff har bragt den finske multimusiker og komponist Timo Vuoppola, saxofonisten Thomas Edinger og sangerinden Trine Gry fra bl.a. The Pink Floyd Project ind under samarbejdets swingende vinger. Skævt, anderledes, intenst og befriende.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar