lørdag den 4. februar 2012

Danmarks første kvindelige rockband "Les Filles", 1964. Min samling af signerede fotos fra rockens fødsel, del 15



Les Filles blev dannet i Odense i begyndelsen af 1964 af den 19-årige trommeslager og konservatoriestuderende Jette Andersen. Efter at have holdt en række prøver fandt hun de øvrige medlemmer blandt de 15-16 årige lokale piger: Grete Christensen (bas), Kirsten Pedersen (guitar) og Margit Nelleman Andersen (guitar). Gruppen blev markedsført af promoter Basse Bertram som landets første, kvindelige pigtråds- og beatorkester. De fik på den konto en del opmærksomhed og spillejobs, bl.a. i en række ungdoms- og popklubber, samt til Pigtrådsshow i KB-hallen. Gruppen optrådte også i den nytårstransmitterede liveudsendelse 'Nytårsfrikvarter' på TV ved årsskiftet 64/65, hvilket plakaten omtaler. De fik egen fanklub, men nåede aldrig at indspille en single. I en samtidig artikel fortæller Jette Andersen om, hvem der bedst kan lide gruppen: "Drengene, først og fremmest. Vi får masser af fanbreve - men næsten aldrig fra piger. Det er som om de er en smule jaloux." Les Filles blev opløst senere samme år, da Jette Andersen blev optaget som janitshar i Odense Byorkester og fik forbud mod samtidig at spille i Les Filles. Margit Nellemann blev nu go-go danserinde og dannede derefter pigegruppen The Ladybirds, der spillede rock over hele Europa kun iført trusser. Publikum stod i kø for at høre og se de topløse, danske rock-piger i årene 1967 og 1968. Margit Nellemann tager dog afstand til perioden i dag, men har musikken i blodet, og spiller i duoen Divina Sole samt i gruppen The Weed. 



Plakat for "Les Filles", 1965.

Danmarks Rockmuseum, Roskilde: Fedt blogindlæg om nogle vildt seje tøser, Rune :) Vi er så heldige, at guitarist i Les Filles, Kirsten Pedersen (pigenavn) har doneret sin scrapbog til os - og vi har også den plakat, som du fremviser. /Sanne




Margit Nellemann, fra "Les Filles". Foto: Hasse Frimodt, 2009.









Kirsten Pedersen (rytme-g), Lisbeth Nielsen (voc.), Jette Andersen (trommer), Margit Andersen (lead-g), alias Les Filles fra bogen "Fynsk 60'er Rock" af Boris F. Blinoff. 


Ved arrangementet "Rock mod rynker" i 1999, var Jette, Kirsten og Margit samlet igen. Der er mange flere fotos og rockende tekst i Boris F. Blinoffs herlige bog, som du kan købe via dette link:






Ingen kommentarer:

Send en kommentar