onsdag den 1. februar 2012

Ben E. King: Min samling af signerede fotos fra rockens fødsel, del 14
Ben E. King alias Benjamin Earl Nelson, født 28. september, 1938 i Henderson, North Carolina. Flyttede som 9-årig til Harlem, New York. Er stadig aktiv i dag i en alder af 74. Genrer: Soul, rock, doo wop og R&B. Desuden er han sangskriver og pladeproducer. Instrumenter: Klaver og keyboards. 
King brød igennem som forsanger i gruppen The Drifters i 1959 med nummeret ”There Goes My Baby". Han sang også for på en række hits af Doc Pomus og Mort Schumann, bl.a. “Save the last dance for me” i 1960. 

Alt i alt indsang han kun ti sange sammen med The Drifters. De kunne ikke enes om kontrakter og royalties, og derfor endte det med at han ikke optrådte sammen med gruppen på tourné og tv, men gruppens nye forsanger Charlie Thomas, sang playback til de numre som King havde indsunget. 
King forlod The Drifters til fordel for en solokarriere i 1960, hvor han tog kunstnernavnet Ben E. King. Hans første solohit var ”Spanish Harlem” i 1961, fulgt af ”Stand by Me” samme år, der senere blev udnævnt til en af århundredets største sange af ”Recording Industry Association of America”. 
King genindspillede i 1986 sangen til filmen ”Stand by me”, og den blev et hit endnu en gang. Atlantic’s direktør Ahmet Ertegun, der bl.a. opdagede navne som Ray Charles, Aretha Franklin og Bruce Springsteen udtalte: "King er en af de største sangere i rock and roll og R&B’s historie."

I 1990, indspillede King sammen med Bo Diddley og Doug Lazy en rap-version af nummeret "Book of Love" til filmen af same navn.  Han blev optaget I ”The Rock and Roll Hall of Fame” sammen med The Drifters og nomineret til optagelse som solo artist. Som soloartist og medlem af The Drifters opnåede King også i USA, fem nr. 1 hits, 12 top 10 hits og 25 top 40 hits i årene 1959-1986.
I dag arbejder King for sin godgørende organisation “Stand by Me”, der støtter unge der bl.a. på trods af teenagegraviditet eller vold i hjemmet vil gennemføre en uddannelse.Sammen med Muhammad Ali, Gary US Bonds og Yank Barry har han også været medstifter af ”The Global Village Champions Foundation” der gør en indsats mod sult og sygdomme i den 3. verden 


Ben E. King live med originaloptagelsen af hans megahit "Stand by me", 1961Ben E. King sammen med Bo Diddley og Doug Lazy 
med titelnummeret til filmen "Book of love", 1990


Ingen kommentarer:

Send en kommentar