lørdag den 28. april 2012

OTTO BRANDENBURG: JEG FORSTÅR GODT MIN KONE VILLE SKILLES


Artikel af Leif Mariager fra Billed Bladet, 1966

IDOLET, DER KOM NED MED
NAKKEN

Jo mere man beskæftiger sig med musik, jo mere kommer man til at holde af den. Respekten vokser med årene, samtidig med at man interesserer sig mindre og mindre for det kommercielle, det populære...


Men vi skiltes ikke som uvenner, fortæller Otto Brandenburg i denne sidste artikel om sit liv. Nu har han fået skik på sig selv, fundet rigtige venner og en kvinde, der holder af ham. Men han havde det svært, da populariteten svigtede, og han røg ud i mørket — alene og uden venner

JEG søgte til udlandet, træt af at skulle have tærsk alle vegne, træt af gang på gang at vende hjem med iturevet tøj, træt af at skulle stikke halen mellem benene — det er jo utåleligt at skulle bøje nakken og smile og sige tak, ligegyldig hvilke grovheder man bliver budt ... Grotesk, at det var de samme mennesker, der havde været begejstret for én, og som nu ødelagde én — er det mon noget, der står i forbindelse med en menneskelig trang til det destruktive? Jeg har en fornemmelse af det i hvert fald.
Jeg rejste først efter en periode, hvor jeg for sidste gang leflede for den populære sang, for twisten. Nå, twist er i og for sig god nok, for min skyld kan man kalde det twist, rock eller pigtråd, bare det swinger. Men jeg havde været en tur i Paris og optrådt på Olympia, og der lancerede Chubby Checker. ”The Twist”. Da jeg kom tilbage, sled jeg gangene i Radiohuset nogle uger, men det var pinligt at møde producere, der kikkede på én med »forkerte øjne«. Så hellere sidde i huset i Dragør og vente på, at telefonen skulle ringe.
Det var for så vidt en journalist, der satte tingene i skred igen. Min grammofonplade »Hello, Mr. Twist« var anledningen til tre sider i et blad. Og bare to dage senere var Sverige i telefonen. Jeg var noget tøvende. Jeg skulle optræde på »Nålen«, og selv om jeg havde haft lange stunder med flittige øvelser — kunne jeg så klare mig på denne store scene i Stockholm, hvor alt fra Armstrong til Stan Getz har optrådt?
Gagen var ikke ret høj, men det var et engagement, der ville være et blåt stempel — turde jeg egentlig?
Jeg tog mod til mig, og da jeg kom til Stockholm, kom yderligere et tilbud: om jeg ville medvirke i det svenske Melodi Grand Prix? Jeg sang »Anne-Li« og »Lololita« — den sidstnævnte blev nummer to.
Og de svenske folkeparker stod åbne for mig. Alle er lige på de svenske folkeparkers scener, men jeg følte mig smigret ved at arbejde på de samme scener som »The Platters«, The Shadows og Cliff Richard, vidunderligt at begynde på en frisk, vinde publikum forfra, have gode musikere og ingen flyvende flasker og frækheder.

Newfoundlænderen "Shadow" har trofast fulgt Otto Brandenburg igennem de svære år og giver ham dagligt en velment, men kraftig modtagelse.

Men det var et hårdt race — 5- 600 kilometers kørsel om dagen for at nå at opfylde kontrakterne — folkeparkerne trækker én procent fra pr. minut, man spiller for sent, så man stod ofte i valget mellem at bryde hastighedsbegrænsningen i disse sommerferietider eller betale bøde til folkeparken, så lange afstande var der — og etaperne og timeplanerne var i reglen udregnet på et så tidligt tidspunkt af foråret, at man ikke havde kunnet kalkulere med sommerens hastighedsbegrænsninger. Min kone, Ina, ventede vort andet barn. Jeg havde derfor som sidste station inden hendes nedkomst taget et engagement på »Hamburger Börs« i Stockholm. Jeg sang dels i en trio, dels folkesange, der senere blev noget moderne herhjemme — solo.
Et par dage før min sidste aften i dette engagement havde svensk TV startet noget nyt. Hylands Hörna, og mine to musikere havde fået et fristende tilbud om medvirken i denne ny TV-serie. Jeg ville naturligvis ikke lægge mig hindrende i vejen for denne chance for et langt engagement til dem — det var i øvrigt guitaristen Bernt Öst — nu leder af vokalgruppen »Family Four« (det var den gruppe, der for nylig ved en færdselsulykke mistede et af sine medlemmer), og det var bassisten Beppo Grasman, nu medlem af vokalensemblet »Gals and Pals«.
Jeg sagde altså ja til at ville optræde alene den sidste aften og gav mig til at indøve et broget program. Da jeg stod i kulissen og ventede på, at det skulle blive min tur, kom et telegram til mig, og jeg nåede at læse, at Ina havde født en dreng. En kollega i kulissen læste videre og sagde: »Det er nu synd for din kone og dig.« Jeg rev telegrammet ud af hænderne på ham og fik nu hele sandheden. Min søn havde været død ved fødslen. Jeg var lammet. Det var få sekunder, før tæppet skulle gå op, men jeg nåede at sige til pianisten: »Drop det hele. Vi tager nogle stilfærdige evergreens i stedet for.«
Hele det afsluttende programs personale holdt en fest i et privat hjem. Jeg var også inviteret, men havde ikke megen lyst. Da de andre forlod etablissementet, stak man mig en seddel med adressen i hånden, og jeg sagde, at jeg først ville rydde op i min garderobe og sige farvel til funktionærer og tjenere. Jeg tog en taxi ud til adressen, gik op i ejendommen og ringede på døren, den rigtige dør, og da ingen kom, bankede jeg også. Ud fra nabolejligheden kom i det samme to mænd farende, som forsøgte at skubbe mig ned ad trapperne, efter at have nedkaldt himlens og helvedes vrede over mit hoved og givet mig hovedansvaret for det stockholmske blodbad under Christian den Anden. Politi blev tilkaldt. Nå, og jeg var kun ét vidne mod to, plus nogle politibetjente. 7.000 danske kroner kostede balladen mig — samt en hjernerystelse.
En genindkaldelse til forsvaret kostede mig 45.000 kroner i uopfyldte kontrakter i Sverige, plus hvad jeg kunne have tjent ved TV og radio.

Otto Brandenburg elsker sit Dragør, går tit tur på havnen og tager jævnligt ud med fiskerne. Men her er han på vej til færgen til Limhamn, til svenske engagementer.

Jeg blev civil, og alt var smalhans. Somme tider stod menuen på kartoffelmos, somme tider ikke engang på det. Kurven var dalende hjemme hos kone og barn i Dragør. Jeg forstår da så udmærket problemet, set fra en kvindes synspunkt — at hun bliver skeptisk, når man gang på gang siger: Vent lidt, det skal nok gå, noget vil vise sig.
Men der er det med musik, man efterlader den ikke bare på vejen, man giver sig ikke bare til at lave noget andet og glemmer den. Og der er yderligere det ved musik: jo mere man har med den at gøre, jo mere holder man af den, jo mere respekt får man for den — og — som en ekstra dividende, jeg tænker her på det arbejdsglædemæssige, man bliver efterhånden mere eller mindre ligeglad med, om noget er populært. Det, man frembringer, det, der betyder noget for én, er, om man synes, man kan forsvare det, man laver, om det er rigtigt, om det er ægte.

I de svenske folkeparker er alle optrædende lige - her slapper jeg af under en mikrofonprøve sammen  med Cliff Richard.

Og da jeg blev foreslået at tage en kontorplads, måtte svaret blive nej. Jeg havde fået engagement til en turné i Tyskland, men uanset om der var udsigt til større indtægter, blev Ina og jeg enige om, at vi hellere måtte skilles. Vi skiltes, ikke som uvenner, men i erkendelse af, at vi var blevet for forskellige. Men vi har da stadig kontakt, for det er klart, at når man har børn sammen, så er man aldrig helt færdige med hinanden, man kan ikke slå en streg over årene, der er gået.
Inden min Tysklands-turné sagde jeg: »Det er i orden, vi skilles, bare huset er tomt, når jeg vender tilbage«.
Mon ikke de fleste mænd har det sådan? Når ægteskabet går i stykker, har hjemmets døde ting ingen som helst interesse, bl.a. fordi, man har et ønske om, at det stadig skal være den vante ramme om barnets dagligdag?
Jeg kom tilbage fra Tyskland til et stort, tomt hus — alle tiders ekkorum, tænkte jeg galgenhumoristisk. Men tapetet var da på væggene. Jeg lå på gulvet om natten, jeg havde en dyne over mig og hunden »Shaddow«, en sort Newfoundlænder, ved siden. Hunden havde valgt selv. Jeg sagde kom, og så lød den mig. Jeg bilder mig såmænd ikke ind, at han holdt mest af mig, men jeg tror, at hunde retter sig efter manden i huset.
Nå, men jeg lå i det tomme hus og tænkte om natten: Skal du ned, kan du lige så godt komme helt ned.
Jo, for skattevæsnet kom på nakken af mig. Og der er i det hele taget en frygtelig masse mennesker, der synes, det er sjovt at træde på mennesker, når de ligger ned.
Jeg kæmpede, jeg satte forbruget ned, men lige lidt hjalp det: Betal 5.000 kroner her. Betal 7.000 kroner der. Og: hvis De ikke inden otte dage betaler 3.000, så er det tvangsauktion, og hvis De ikke ...
Til sidst blev jeg så apatisk, at jeg tænkte: Så lad dem da i himlens navn sælge hele skidtet.
Det alvorligste og det afgørende var et brev fra skattevæsnet: Hvis De ikke betaler 42.000 kroner inden ...
Nu lå man ned, nu skulle man have et spark, sådan kunne man se på det. Eller: Hvis man havde haft en forretningsfører, så kunne han måske have fortalt én, at der er noget der hedder 80 procent skat af indtægten ...
Men nu lå jeg på nulpunktet. Det var dog et udgangspunkt. Og jeg kunne gøre mit Livs regnskab op, eventuelt prøve at leve. Jeg opdagede, at der var en by, der hed Dragør. Ja, jeg havde jo boet der i flere år, haft postadresse osv.
Jeg gik ud i byen, opdagede, at den er propfyldt med rigtige mennesker, fik nye venner blandt folk, der var komplet ligeglade med, hvad jeg havde været, og helt forrygende ligeglade med, hvad jeg var nu, ud over at jeg var et menneske.

-Med 14 dages arbejde - og 14 dages fri-rytmen bliver der tid til hobby - jeg samler på kønne sten, og jeg pusler med tegninger, denne her er af min datter Stine.
Hentet til fogedretten
Jeg tog ud på Øresund med fiskerne — det indebar også det praktiske, at det kunne blive til fiskemad til mig og »Shaddow«. Jeg har forresten fisket op til 15 torsk på sådan en tur — og når så gartneren gav mig kartofler!
Jeg havde en lang ferie og lærte, hvor lidt man egentlig behøver. Tilværelsen er hverken arkitekttegnede møbler eller mekaniserede statussymboler.
Med mellemrum hvirvlede der en stak breve ind gennem brevsprækken. Fra folk, der ville have penge, og så blev jeg hentet til fogedretten — og stod så i København og længtes efter Dragør. Nu vil jeg vove at påstå, at jeg aldrig har drømt om, at kreditorerne ikke skulle have deres penge. Og i dag kan jeg se, at jeg faktisk kunne have redet den økonomiske storm af. For der gik nemlig et helt år, inden der kom gang i tvangsauktionen. Man bildte mig ind, at den kun var 14 dage ude i fremtiden, og så tabte jeg helt pusten. Jeg har aldrig haft nogen varm ledning til Rockefellerfonden. Jeg har i øvrigt ikke set et eneste stykke papir fra skattevæsnet på mit hus, hvordan det er solgt, hvor meget man har fået osv. Jeg afleverede bare mine papirer til det kære væsen, og det har ordnet resten. Tør man nok sige.
Men det dæmrer, det har dæmret, og jeg har en masse gode ting at tænke på: jeg har sunget med Count Basies orkester, jeg har sunget folkesange og lavet en masse ting, der er adskilligt mere værd end en matrice med forsølvning. 

"Mr. Twist" som Otto Brandenburg hed i årevis i Sverige, danser med en fashionabel partnerske - Josephine Baker.

Der skal ikke jamres fra min side. I det sidste par år har jeg rent menneskeligt udviklet mig mere end i de foregående 10, det ville være utidig og falsk beskedenhed af mig at påstå andet. Ja, faktisk eksisterer den gamle Otto Brandenburg ikke mere. Jeg kender ham ikke, iagttager ham måske med en smule personlig interesse, når jeg ser tilbage. Jeg har truffet alle slags mennesker, jeg har oplevet den hurtige opstigen og undervejs mødt såkaldt fine mennesker, der ikke var så pokkers fine alligevel, og jeg har prøvet en nedgangsperiode, hvor vennernes antal svandt ind til mindre end en tiendedel. Ham H. C. Andersen var ikke så tosset, da han skrev »Fyrtøjet« — der var så mange trapper, sagde folk, da soldaten var blevet fattig, at de ikke mere kunne besøge ham.
Det kan af og til være lidt tragikomisk at møde gamle venner, der spørger: Hvordan går det? Det står skrevet i deres blik, at man helst skal ligne Bispebjerg Kirkegård, og vantroen er umiskendelig, når jeg så siger: Mægtig godt, du gamle. Arh, lad nu vær' ... Tja, og så står man der og skal sige ord i et forsvar, man ikke gider, fordi man ikke behøver det. Og så er det, man lige så stille hvisker: Nå nej, du må jo nok bedre vide det ...
Men sandheden skal fortælles her: Hvad jeg bedriver? Lever! Som man synger i »Boheme«.
For resten kunne jeg være beskæftiget året rundt, hvis det ikke var for det kære skattevæsens skyld. Men økonomisk og på anden måde er det bedst at arbejde 14 dage, holde 14 dage fri, arbejde 14 dage osv. Det giver mig mulighed for at svare udgifter til kone og barn — og frihed til at gå lange ture i Kongelunden og ved Dragør Havn. Og til at dygtiggøre mig på guitaren og komponere.

Melodi Grand Prix er mere end idol-Grand Prix fastslår Otto Brandenburg. Her er han i TV med "Godnat lille du": - Jeg var meget nervøs, for lampen på bordet skulle slukkes lige i starten, alt klappede ved prøverne - og så glemte man at afbryde strømmen, da udsendelse "gik i luften".


Jeg sidder ofte til langt ud på natten og komponerer. Jeg har vel nu i alt op mod 100 melodier — det tal regner man med som forudsætning for, at en enkelt, ikke altid den bedste, skal slå igennem. Halvdelen er udkommet i udlandet. Ikke en af dem er lavet ud fra en salgsmæssig hensigt, de er uden tilsætning af nogen kommercielle virkemidler. De skal bare virke ved sig selv.
Tja, hvad har man ikke oplevet. F. eks. midt i en nedgangsperiode at blive inviteret til sangfestival i Berlin, i Vest- og Østtyskland — og vinde den. Det var egentlig rigtig skægt, men det omtalte aviserne ikke. Derimod hvad jeg skyldte i skat og det antal biler, jeg havde ødelagt. For en sikkerheds skyld var tallene ganget med to.
Jeg har i denne tid og langt ud i fremtiden de engagementer, jeg kan ønske mig, jeg har fundet en livsrytme, jeg har en dejlig fred med mig selv. Og jeg bor hos venner, der slog deres døre betingelsesløst op for mig og min guitar og min hund.

-Jeg sidder og komponerer til langt ude på natten. Jeg har lavet lige ved 100 melodier, de fleste er udkommet i udlandet.


De hedder Bente og Birger Rafn.
Og jeg har truffet en yndig pige, som jeg er meget glad for, og hvis venskab jeg sætter megen pris på. Hun hedder i øvrigt også Bente.

En god kammerat og en sød veninde har Otto Brandenburg fundet i yndige Bente Flaskjær. I efteråret ferierede de glade og solbrune i Spanien.

Det er rigtige mennesker. Jeg har lært at sætte pris på ægte mennesker.
Så svinger livet. På en fredfyldt måde.

LEIF MARIAGER
Næsten symbolsk er Otto Brandenburgs sidste store grammofonsucces  blevet kaldt "Natten drog forbi".  Her smiler han optimistisk under morgenbarberingen.

Et "maleri" i glas og cement får en sidste afpudsning: "Jeg har fundet en stilfærdig livsrytme og fået fred med mig selv ... "

Otto Brandenburgs indfølte udgave af "Strangers in the night", fra samme år som artiklen fra Billed Bladet, "Natten drog forbi", 1966.

19 kommentarer:

 1. Otto Brandenburg var en fantastisk sanger og person, jeg kan huske første gang jeg så ham på tv som lille, var jeg ikke i tvivl om at der stod en mand der viste hvad han var og stod for og så kunne de andre rende og hoppe.

  SvarSlet
 2. Jeg glemte helt at sige det var spændende at læse artiklen :-)

  SvarSlet
 3. Du har helt ret, Otto Brandenburg var et musikalsk naturtalent i mesterklasse. Alt, hvad den mand rørte ved, begyndte bare at swinge.

  SvarSlet
 4. Hej, jeg hedder "Warren Chandler" Jeg er fra Tyskland. Mit liv er blevet fyldt med smerter og bitterhed, da intet ser ud til at fungere for mig, og hver gang noget godt er ved at komme min vej, er der altid en eller to forhindringer, og alle, jeg havde bedt om hjælp, svigtede mig. Mit liv har været sådan her i over 15 år, og jeg blev forladt af alle. Min kone forlod mig på grund af min manglende evne til at give hendes behov og tage sig af vores to børn, da jeg ikke havde noget arbejde. Jeg gav op på alt og besluttede at afslutte det hele ved at begå selvmord, da jeg har forsøgt mit bedste for at sikre alt er rigtigt, men al indsats var forgæves og abortiv.


  Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig til denne vidunderlige, store stavekaster, der til sidst hjalp mig ud ... Jeg har aldrig været en fan af ting som dette, men besluttede bare at forsøge modvilligt, fordi jeg var desperat og efterladt uden valg ... Han gjorde specielle bønner og brugte rødder og urter ...

  Inden for to dage blev jeg kaldt af et byggefirma, som jeg har indsendt en jobansøgning for mere end fem måneder siden, og jeg blev informeret om, at jeg har fået jobbet og skulle genoptage arbejdet med øjeblikkelig virkning. Jeg fik et hus og en bil af firmaet. Ting begyndte at arbejde for mig igen, og alle, der forlod mig, undskyldte for altid at give op på mig. Min kone ringede til mig og var ked af det følelsesmæssige traume, hun havde forårsaget mig, hun flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt. hvad et vidunderligt mirakel Baba Egbe gjorde for mig og min familie.

  Jeg har introduceret ham for mange par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg tror på en person der har brug for hans hjælp. For øjeblikkelig hjælp af enhver art, kontakt Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +7 (926) 512-8701.

  SvarSlet
 5. Den, der læser dette vidnesbyrd i dag, skulle fejre med mig og min familie, fordi det hele startede som en vittighed for nogle mennesker, og andre sagde, at det var umuligt. Jeg hedder Jacob Schultz og kommer fra Tivoli, men jeg flytter til Belgien med min kone. Jeg er heldigvis gift med to børn og en smuk kone. Der skete noget forfærdeligt med min familie, jeg mistede mit job, og min kone forlod mit hus, fordi jeg ikke kunne tage godt af mig selv og familien. hende og mine børn på det bestemte tidspunkt. Det lykkedes mig i ni år, ingen kone at støtte mig til at passe godt på børnene. Jeg prøver at sende en testmeddelelse til min kone, men hun forhindrer mig i at tale med hende. Jeg prøver at tale med hendes ven og hendes familie, men jeg ved stadig, at nogen kunne hjælpe mig, og jeg har sendt anmodningen senere til så mange virksomheder, men stadig Ring ikke til mig, indtil en trofast dag kommer, som jeg aldrig vil glemme i mit liv . Da jeg mødte en gammel ven af ​​mig, som jeg forklarede alle mine vanskeligheder, og han fortalte mig om en god mand, der hjalp ham med at få et godt job hos Coca cola-selskabet, og han fortalte mig, at det var en caster-charme, men jeg er en person, der aldrig tror på fortryllelse, men jeg besluttede at prøve det, og jeg kontaktede ham via doctorosagiede75@gmail.com. Han instruerede mig og viste mig, hvad jeg skulle gøre i disse tre dage efter lanceringen af ​​trylleformularen. Jeg fulgte alle instruktionerne og gjorde, hvad han bad mig om at gøre godt. Drosagiede sørg for, at alt gik godt, og min kone ville se mig igen efter det vidunderlige arbejde Drosagiede. Min kone ringer til mig med et ukendt nummer og undskyldte, og hun fortalte mig, at hun virkelig savner mig og vores børn og min kone kommer hjem. Og efter to dage kaldes et firma, som jeg har sendt mit takkebrev, nu er jeg den eksemplariske virksomhedschef her i USA. Jeg anbefaler, at hvis du har problemer med at komme tilbage din eks eller helbrede dig for sygdomme som hiv og kræft, så send en besked til denne e-mail: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 og du får det bedste resultat. Tag ting for givet, og det vil blive taget væk fra dig. Jeg ønsker dig det bedste.

  SvarSlet
 6. HVORDAN MIN EX-WIFE ER TILBAGE MED HJÆLPEN AF DR ALASHIRA Hej alle sammen, jeg hedder Robert Jason, efter 15 års ægteskab boede min kone og jeg lykkeligt sammen, vi elskede hinanden så meget og Ilovedmy familie, det var min prioritet , indtil morgenen, da min kone og jeg havde et lille argument om, at alle par ved godt, fordi der ikke er nogen perfekte par i verden efter argumentet om, at jeg gik på arbejde, da jeg kom hjem, kunne jeg ikke finde min kone og børn, hun fulgte også sammen med børn og venstre.Jeg forsøgte at ringe til hende, men jeg kunne ikke nå hende.Jeg gik til hendes ven, men de kunne ikke fortælle mig, hvor de skulle finde hende.Iwasfrustrated.Idid ikke hvad todo.I begyndte at drikke alkohol hver dag og om natten stoppede med at gå at arbejde.Det var en vanskelig ting for mig, fordi hun og mine børn mente for mig, at det var som om en del af min krop havde været meget smule.Jeg kunne ikke fungere godt, en dag søgte jeg på internettet, da jeg så vidnesbyrdet om, at nogen vidnede om en mand c sagde læge Alashira og howhe brough t hans kone tilbage på 3 dage, jeg har ikke tænkt på det to gange.Jeg sendte ham en besked og fortalte ham alt, hvad der var sket mellem mig og min kone, og han sagde, at han fandt mit problem meget let at løse, healsotoldme at stole på ham, at min kone ville vende tilbage, og jeg fortalte ham, at jeg stolede på ham, og han bad om oplysninger, som jeg gav ham. Tre dage senere vendte min kone hjem med børnene. Jeg var så overrasket over at se, at det var ligesindet, hun begyndte at græde og undskylde, jeg sagde til hende, at det er okay, jeg tilgiver hende, at jeg er glad for, at hun er tilbage, vi lever nu lykkeligt sammen. Hvis dit hjerte er knust, fordi din kone eller din mand smutter dig sag, kontakt denne magtfulde mand kaldet Dr. ALASHIRA, contacthim via e-mail; (dr.alashirao1@gmail.com) eller du kan også anvende iton whatsap +2348034395438

  SvarSlet
 7. Dr Alashira tak for at have bragt fred i mit ægteskab..Du er en ærlig og ærlig mand .. tak ... du er virkelig en Gud sendt til mit liv ... venligst kontakt alle Dr. Alashira, hvis du har problemer i dit ægteskab eller du vil have din mand eller kone tilbage, han hjælper dig .. han er ægte ikke som andre spirituelle læger, han er en god mand. e-main dr.alashirao1@gmail.com whatsap +2348034395438.

  SvarSlet
 8. Det er sandt, at mange af stavehjulene er falske, dette er den eneste hjul, der var i stand til at returnere min kæreste til mig i sidste uge, efter at nogle falske stavebesætninger tog mine penge. Prøv at kontakte Dr. Alashira, han vil hjælpe dig med at tro mig E-MAILdr .alashirao1 @ gmail.com eller whatsapp / viber +2348034395438, hvis du har brug for hans hjælp ... Tak.

  SvarSlet
 9. Jeg var gift i 6 år, og min mand var begge lykkelige sammen. Tingene gik glat for os. Først denne dag kom min mand bare hjem og fortalte mig, at han vil have en skilsmisse, som han ikke vil have mig og mere. Jeg var overrasket og chokeret, fordi jeg aldrig troede, den slags ord vil komme ud af hans mund. Han sendte mig parkering væk fra huset uden nogen god grund. Jeg bad ham også fortælle mig, hvad jeg gjorde forkert, han sagde ikke nødvendigt, at jeg bare gik væk. Så jeg forlod huset og gik også til mit familiehus. Efter halvandet år med ikke at bo hos ham igen. Jeg mødte en gammel ven af ​​mig, og jeg fortalte hende, hvad der er sket for mig siden halvandet år, og hun fortalte mig, det vil ikke være et problem for DR WALE at håndtere. Hun introducerede mig til DR WALE, så jeg forklarede alt for DR WALE, og han bad mig om aldrig at græde og mere. Alt, hvad DR WALE gjorde, var at trylleformulere for mig, og jeg fulgte alle instruktioner, som DR WALE gav mig. Efter at DR WALE var færdig med trylleformularen, kom min mand og bad mig om at komme tilbage, han købte mig en venlig gave. E-mail: drwalespellhome@gmail.com ELLER Ring / WhatsApp: +2347054019402

  SvarSlet
 10. Jeg og min mand har været gift i 7 år nu. Tingene gik glat for os. Først denne dag kom min mand hjem og satte et sjovt og fortalte mig, at han vil have en skilsmisse, som han ikke vil have mig mere. Jeg var overraskende, fordi jeg aldrig gjorde noget forkert mod ham, og vi slog heller ikke med hinanden. Han sendte mig parkering fra huset uden nogen god grund. Jeg bad ham også fortælle mig, hvad galt jeg gjorde. Han sagde nej. Så jeg forlod huset og gik også til mit familiehus. Efter nogle år levede uden ham. Jeg mødte en af ​​mine venner og fortalte hende, hvad der også er sket for mig. Hun sagde til mig, at det ikke vil være et problem for DR WALE at håndtere. Hun introducerede mig til DR WALE, så jeg forklarede alt til DR WALE, han bad mig om ikke at græde mere. Alt, hvad DR WALE gjorde, var at trylleformulere for mig, og jeg fulgte alle instruktioner, som DR WALE gav mig. Efter at DR WALE var færdig med trylleformularen, kom min mand og bad mig om at komme tilbage, han købte mig en venlig gave. E-mail: drwalespellhome@gmail.com ELLER Ring / WhatsApp: +2347054019402

  SvarSlet
 11. KONTAKT DR WALE I DAG FOR AT FÅ TILBAGE DIN EX OG FOR AT FÅ GOD KAMPANJE I DIN ARBEJDSSTED: E: MAIL: DRWALESPELLHOME@GMAIL.COM ELLER RING / WHATSAPP +2347054019402
  Årsager til, at jeg deler dette, er på grund af det gode arbejde, DR WALE gjorde for mig og mine venner. Sandheden bliver fortalt DR WALE er den slags mand, du kan stole på og stole på. Han arbejder 100% sikkert. DR WALE holder sig til sit ord, han svigter ikke. Så i dag vil jeg anbefale DR WALE til alle, der har brug for hjælp. Ring / WhatsApp +2347054019402 ELLER E: mail: drwalespellhome@gmail.com

  SvarSlet
 12. Efter at have boet i et dårligt ægteskab i nogle år har jeg mistet mit job, jeg græd dag og nat og blev næsten gal. Men nu er jeg også på benene igen tak også DR WALE, der gendanner min lykke. Efter at jeg havde læst om alle de gode ting, DR WALE har gjort for folk, kontaktede jeg ham hurtigt og fortalte ham om, hvad der går igennem. Min mand slog mig altid uden nogen grund til, at han altid fornærmer alt, hvad jeg gør. Efter at have fortalt DR WALE alt dette gjorde han en Voodoo-fortælling for mig og fandt ud af, at min mand så en anden uden for vores ægteskab, det er grunden til, at han kommer hjem og ledte efter fejl. Men alt takket være DR WALE, at han nu har gendannet alting til det normale igen. min mand har bedt om tilgivelse fra mig, og min chef på mit arbejdssted har bedt mig om at komme tilbage på arbejde. Jeg anbefaler også DR WALE alle, der har brug for hjælp. E-mail: drwalespellhome@gmail.com ELLER Ring / WhatsApp +2347054019402

  SvarSlet
 13. Jeg overvejede at tænke dig selv på grund af min mand, der efterlod mig til en anden kvinde. de rejste begge langt væk fra mig, jeg kunne ikke kontakte min mand mere. Så alt det, der fik mig til at bekymre mig, var ikke mit sind afgjort. Da alt dette foregik med mig. Jeg valgte at kigge på internettet, hvor jeg stødte på mange gode vidnesbyrd om DR WALE. Så jeg tog kontakt med DR WALE og fortalte ham, hvad der sker med mig, og han bad mig om ikke at græde og bekymre mig mere. DR WALE kastede en Voodoo-trylleformular, der fik min mand til at komme tilbage til mig og begyndte at bede mig om at være barmhjertig med ham. Hvis du har problemer i dit ægteskab eller forhold, så tro mig, at DR WALE er den bedste mand at kontakte. E: Mail: drwalespellhome@gmail.com ELLER WhatsApp +2347054019402

  SvarSlet
 14. Jeg er her for at tale om det gode arbejde med DR WALE, jeg har altid problemer med at møde mænd hver gang jeg møder en mand på date, når vi ser efter den dag, at manden ikke mere vil have interesse for mig. Alle de steder, hvor jeg gik for at lede efter job, afviste mig alle. Så jeg bliver ved med at undre mig over, hvad der gik galt med mig. Først da jeg mødte denne store mand ved navn DR WALE, der hjalp mig med at ofre en fortryllelse. Lige siden DR WALE har trylleformuleret for mig, er der kommet gode ting på min vej. De kontorer, jeg summerede mit CV, de har bedt mig om at begynde at komme på arbejde. Enhver mand, jeg møder nu, vil vide flere ting om mig. Fortryllelsen DR WALE gjorde for mig har bragt mange gode ting min vej og ind i mit liv. Så hvis du er et problem i dit arbejdssted eller forhold, er DR WALE den rette person at kontakte. E-mail: drwalespellhome@gmail.com ELLER Ring / WhatsApp +2347054019402

  SvarSlet
 15. Jeg er en glad person nu alt sammen takket være DR WALE. Jeg blev gift 2012. Jeg kunne ikke føde i fem år. MIN mand var bekymret og planlagde at sende mig ud af sit hus fortalte mig, at han ville skille mig. Alt dette lægger stor smerte i mit hjerte. Med mit hjerte i smerter, det er her, jeg deler mit problem med en af ​​mine venner, jeg ved, at jeg også havde giftede problemer. Hun sagde, at i løbet af sin hårde tid var DR WALE den, hun kontaktede, og DR WALE bragte sin mand tilbage inden for 3 dage, og begge er glade igen sammen. Jeg tog DR WALE-kontakt fra hende og chatte DR WALE på WhatsApp +2347054019402. Jeg fortalte DR WALE alt, hvad der bekymrede mit hjerte, og han bad mig om ikke at græde mere. DR WALE Kastede en trylleformular for mig inden for få måneder han kastede trylleformularen for mig, jeg var gravid. 2019 fødte jeg et barn, min mand var glad, og vi lever lykkelige. Så hvis du har brug for presserende hjælp til enhver form for problemer, er du i DR WALE er den rette person at kontakte. E-mail: drwalespellhome@gmail.com ELLER WhatsApp +2347054019402

  SvarSlet
 16. Min mand ændrede sig dramatisk mod mig, kommunikerer ikke længere. Han respekterer mig ikke og beskylder mig falsk for utroskab på grund af ondt sladder .. Men jeg er simpelthen FORVALLET over resultaterne af Dr.Wale, der stavede kærlighed for mig. Alt går så godt og PRÆCIS hvordan han sagde, det ville være. Selvom det tog 3 dage at komme fuldt ud, var det så det værd, fordi tingene næsten er ved perfektion! Hvordan han tog min situation og vendte den fuldstændigt om for at give mig præcis, hvad jeg ønskede, ligger uden for mig, men noget, jeg aldrig vil stille spørgsmålstegn ved og bare være helt taknemmelig, Gud velsigne DR WALE for at gøre sorg til lykke. DR WALE-kontakt: E-mail: drwalespellhome@gmail.com ELLER WhatsApp +2347054019402

  SvarSlet
 17. Har hørt mange gode nyheder om DR WALE. En af mine venner, der spillede lotteri, fortalte mig, hvordan DR WALE gav sit heldige nummer til Win. En ven fortalte mig, hvordan DR WALE bragte sin mand tilbage til hende. En ven af ​​en ven forklarer, hvordan DR WALE hjalp ham med at vinde kontraktjob, som han har kæmpet i årevis. En ven talte også om, hvordan DR WALE hjælper hende til graviditet hos børn. En ven talte om, hvordan DR WALE hjælper hende med at stoppe en skilsmisse, da hendes mand planlagde at skille sig fra hende. Efter at have hørt mange andre gode ting, han har gjort for andre mennesker over hele verden. Jeg har ikke noget valg at kontakte ham og dele mine problemer med ham. Fortalte ham, hvordan min mand opførte sig dårligt over for mig og børnene. Efter at jeg fortalte ham, bad han mig om at sende navnet på min mand, hvilket jeg gjorde. Han fortalte mig, at han vil trylleformulere for mig. Han siger, at når han først har trylleformuleret, vil min mand være god for mig og børnene. Sandelig efter trylleformularen blev afgivet begyndte min mand at handle normalt tilbage til os derhjemme. Han passer nu godt på os derhjemme. Du kan kontakte DR WALE på e-mail drwalespellhome@gmail.com ELLER WhatsApp: +2347054019402

  SvarSlet
 18. Ting har ikke været rigtig godt med mig i nogle år. Men alt tak til DR WALE for at hjælpe mig med at komme tilbage til mit lykkelige øjeblik. For tre år siden havde jeg en ulykke, der holdt mig sidelinjen i årevis. I løbet af denne tid gennemgik jeg smerter, jeg ved ikke, at min mand planlagde at skille mig, han planlagde at blive gift med en anden kvinde. Hvordan jeg fandt ud af det. Denne gode dag forlod han fejlagtigt sin telefon, hvor jeg sad, har han gik for at tage sit bad, jeg åbnede sin telefon og så alle de samtaler, han havde lavet. Hvordan han planlagde at sælge vores hus, skilt mig i min tilstand og blive gift med en anden kvinde. Efter at have set alt, var jeg bitter, og tårerne begyndte at løbe ned over mine øjne, fordi jeg ikke kunne tro, at den mand, jeg elsker med mit hjerte, vil skade mig hårdt. Efter at have set alt det leder jeg efter hjælp. Sådan stødte jeg på DR WALE, der så gode kommentarer om hans arbejde. Så jeg kontaktede DR WALE og fortalte ham alt. DR WALE gjorde en trylleformular, der fik mig til at rejse mig igen. Han gjorde også en fortryllelse, der fik min mand til aldrig at stoppe med at elske mig, og min mand bad mig om tilgivelse. E-mail: drwalespellhome@gmail.com ELLER WhatsApp: +2347054019402

  SvarSlet
 19. De er mange stavehjul online, men DR WALE er forskellig fra dem. Før jeg mødte DR WALE, har jeg prøvet en eller to stavekontrol før, eller de arbejdede for mig. Så jeg er nødt til at prøve igen, det er sådan, jeg stødte på DR WALE, en virkelig sandhed mand af hans ord og virkelig mand, der er arbejde, er ægte. Da jeg mødtes med DR WALE, forklarede jeg ham alle de problemer, jeg havde med min mand, der forlod for at blive hos en anden kvinde. Han efterlod mig og børnene intet. Efter al min forklaring fortalte DR WALE mig, at jeg skal betale for VARER, som jeg gjorde. Han fortalte mig derefter, at trylleformularen vil tage dage at arbejde, som jeg venter. FOR min overraskelse efter nogle dage, hvor jeg modtog et opkald, var stemmen min mands stemme, der græd på telefon, der fortalte mig, at han ikke vidste, hvad der kom over ham. bønfaldt mig om tilgivelse og fortalte mig er på vej hjem. Lige nu lever vi alle sammen lykkeligt sammen igen. Alt tak til DR WALE for er fantastisk arbejde. Du kan også kontakte DR WALE på e-mail: drwalespellhome@gmail.com ELLER WhatsApp +2347054019402

  SvarSlet