søndag den 28. april 2013

KIDDE GOES UMPFF anmeldelser


  1. Anmeldelse af CAPAC
  2. Anmeldelse af Gert Poder i ARBEJDEREN
  3. Anmeldelse af Esben Strunk i GAFFAAnmeldelse af CAPAC:

Følg dette link: http://www.capac.dk/wordpress/?p=15603Anmeldelse af Gert Poder i ARBEJDEREN:

Engle og trolde i Kiddeland

ARBEJDEREN, 12. april 2013

af Gert Poder

Med lyriske vers og ravnesort tungetale viser hverdagsfilosoffen Rune T. Kidde rundt i sit gale univers.


MUSIK
 Af Gert Poder
4
Rune T. Kidde Goes Umpff. Tekst: Rune T. Kidde: Musik: Morten Umpff Langkilde, Timo Vuoppula, Fuzzy. Forlaget Afart ART001.

At lytte til "Rune T. Kidde Goes Umpff" er at vandre gennem et bindegalt lydunivers, befolket med musikalske gøglere som Captain Beefheart, Tom Waits, Frank Zappa og andre hurlumhejmusikere.

Rune T. Kidde, som mistede synet i 1990, har siden 1970'erne gjort tilværelsen lidt morsommere og kantet som forfatter, lyriker, tegner og fortæller. På sin nye cd, "Rune T. Kidde Goes Umpff", knytter han sammen med musiker og producer Morten "Umpff" Langkilde sine mange talenter sammen.

Det er blevet til 16 numre fra Rune T. Kiddes citronmåneverden, befolket af kærlighed og afsavn, humor og galle. Ingen lyd er for ussel til at indgå i dette kalejdoskop af menneskelig viden og indsigt. Det er hverdagsfilosoffens milde røst, der gnækker sit budskab om, at det er godt at være anderledes fra bunden af den sorteste fangekælder.

Det hele akkompagneres af en perlerække af fremragende musikere: den finske multikunstner Timo Vuoppola, mundharpespiller Thomas Melau, saxofonist Thomas Edinger, harmonikaspiller Christian Søgaard, sangerinde Trine Gry og evigtunge Fuzzy på piano.

Ældre læsere med hang til tegneserier erindrer sig uden tvivl dengang, da tegneren Rune T. Kidde huserede med kollektivforlaget Balder og Brage, tegnestuen Gimle og Tegneserieværkstedet. Sine gale streger begyndte han at udfolde fra 1980 med album som "Rune T. Kidde", "Man siger så meget" og den illustrerede håndbog "Øldrikkerens lille grønne". Senest er Rune T. Kidde aktuel med bøgerne "Sandhedens djævlekløer" og "Dødssøbølger".

En prædiken har han også holdt, engletroldemanden fra Fyn, hvortil han skrev "Kend dine engle og trolde", der også findes på cd'en:

"Kend dine engle og trolde, mistrøstige menneskemand.
Hjerteslagsfest må vi holde, vi børn af de levendes land.
Ud af dit livs øjeblikke, Så bliver kun dette her bedst.
Gøglersjæl, du aner ikke, om dag eller nat kommer næst."

Kingo, Grundtvig og Thøger Larsen må klukke fornøjet i deres himmel over, at deres ord stadig gror.
Anmeldelse af Esben Strunk i GAFFA:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar