fredag den 15. februar 2013

Fin omtale af "Kidde goes Umpff" i Nordvestnyt.

RUNE T. KIDDE PÅ AFART

Nordvestnyt, torsdag 14. februar 2013
Af Marianne Povelsen
mpo@nordvest.dk

Bogforlaget Afart i Vipperød udgiver en cd med Rune T. Kidde og Morten Umpff Langkilde.

VIPPERØD: »Mit væsen er ekko af dette - På svalegang står jeg med dig - og lytter til gårdsangsmusette - på Sensommersolskinsdags-vej«.
Smukt, ikke? Citatet kunne meget vel være fra en af de tegneserier eller graphic novels, som Vipperød-forlaget Afart, udgiver sammen med deres letlæsningsbøger. Men det kommer fra en helt anden kant. Nemlig en cd-udgivelse »Rune T Kidde goes Umpff«, med Rune T Kidde og Morten Umpff, og den første og eneste cd, Afart udgiver i morgen den 15. februar.
- Nej, vi skal ikke til at udgive cd'er. Det er et engangsprojekt. Rune kom og spurgte, om vi ville være med til at udgive pladen, og så syntes vi, det kunne være sjovt, siger Thomas Schrøder, der sammen med Alan Haverholm ejer Forlaget Afart i Vipperød.Det ser syret ud - og det er det også - foruden rablende kreativt og poetisk Rune T. Kidde og Morten Umpff Langkilde i gang med indspilningen af den nye cd. Foto: Jan Emil Christiansen


Syret ser det ud, når man får coveret til »Rune T. Kidde goes Umpff« i hånden, og det er da også en nyskabende fusion af musik og tale, som de to har skabt og krydret med nogle af landets bedste musikere, pianisten Fuzzy, harmonikaspiller Christian Søgaard, mundharpespiller Thomas Melau, den finske multimusiker og komponist Timo Vuoppola, saxofonist Thomas Edinger og sangerinden Trine Gry. Den autodidakte multikunstner Rune T. Kidde og producer, musiker og sangskriver Morten Umpff Langkilde  har  koblet deres melodiske fusion af musik og tale sammen i en fintfølende lagkage af finurlige samklange, der hæver sig over hverdagens mere prosaiske poesi. Troldske lyde – og sprælske ord flyver af sted og skaber sit helt eget punkede, syrede, men også voldsomt poetiske billedgalleri, som man får en forsmag på i indledningen til denne artikel.
Cd'en rummer en intens stemning med alt fra forvrænget el-guitar over elektroniske hjertealarmer til sommerfugle. Der er underlægning af gurglen, scat-sang og rallen fra Kiddes side krydret med levende musik. Man kan høre det boble, og at de har haft det sjovt under indspilningen af det grænsebrydende syrede, punkede og poetiske mix. Blandt andet hører man en fjern bil køre forbi på nummeret »Svalegang i Tjørnegade«. Bilen kørte på lige præcis det rette tidspunkt til at komme med som perfekt lydkulisse, lyder det fra Rune T. Kidde og Morten Umpff Langkilde.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar