onsdag den 14. december 2011

"Søde Sally Sukkertop og andre Ækle Æventyr"
"Ækle Æventyr 1-5" 164 sider. Indeholder blandt meget andet: ”Bedstemor Bob og Søde Sally Sukkertop”, ”Den Lilla Møghætte og  Pulven”, Hærge-Hans og Grimme Grete”, ”Snøfthvide og de syv Gorrilakrigere”, ”Peter og Pulven”, Lille Luffe, Mellemstore Melvis og kæmpestore Kasper Knaldhætte” og "Anden, som ikke kunne spise sin andemad”.

Information, Peter Adolphsen: 
Rune T. Kidde, denne postmodernismens Homer, har for længst, grumt gnækkende møvet sig til klassiker- og ikonstatus.


Indhold:, "Den Lilla Møghætte og Pulven", " Klaskepot" "Robertsen-Krutso", "Ali Babas Kameler", "Haren Harry Hurry og skildpadden Gonzales", "Det Muldædte Møgdyr", "Hærge-Hans og Grimme Grete" samt "Bedstemor Bob og Søde Sally Sukkertop".

Jyllandsposten:
Rune T. Kiddes ”Søde Sally Sukkertop og andre Ækle Æventyr” er en bog, der kan få både oplæser og tilhører til at bryde sammen af grin – uanset alder.

Politiken, Dorte Hygum Sørensen:
I herligt støjende sprog og syrede overraskende handlingsforløb genfortæller Rune T. Kidde eventyrene, så de passer på en prik til nutidens ubornerte børn.

Vendsyssel Tidende, Niels V. Petersen: 
… alle med nogle aldeles vanvittige og overrumplende pointer og afslutninger, som i pædagogisk henseende er befriende ukorrekte.  Og alle er de altså grundkomiske!


Indhold: "Tossepose", "De tre dumme svin, og den Store Tykke Pulv", "Det er vist ganske vist", "Dolly Dyt og de Bøvede Bamser", "Snøfthvide og de syv Gorillakrigere" samt "Bedstemor Bob og Søde Sally Sukkertop".

Information, Peter Adolpsen: 
En bramfri, sprogspasserisk og mysterisk horsom gendigtning …

IBC, Ulla Harne:
Forfatteren skriver æventyr som ingen andre, og hans skamløse gendigtninger… har moret både børn og (ikke mindst) voksne.

IBC, Bodil Pedersen: 
Han leger uophørligt med sprog og indhold og giver begge dele en nutidig dimension. En kommentar fra en femtenårig medlæser: ”De er herresjove!”.


Indhold: "Gravhunden, bjørnen og den gamle hejre", "Peter og Pulven", "Kællingens kat", "Dolmer Didrik Dracula", "H.C. And: Den fede kalkun", "Lille Luffe, Mellemstore Melvis og Kæmpestore Kasper Knaldhætte", "Historien om Prins Oluf af Korallandet", Maren i Muddergrøften" samt "Bedstemor Bob og Søde Sally Sukkertop"

Ekstra Bladet (5 af 6 stjerner), Marie Lade:
Rune T. Kiddes nye, møghamrende geniale fortællinger.

Alt for Damerne (4 af 5 stjerner) Rete:
Kiddes univers er vidunderligt krøllet og sprængfyldt med hjemmekomponerede gloser … Køb den, lån den, læs den – og nyd den! Der er basis for højlydt latter – eller i hvert fald stille boblende fryd.

BT:
Det er en blanding af galskab, humor og så heldigvis fortællekunst.


Indhold: "Kejseren, Schweitzeren, Filejseren og Stabajseren", "Anden, som ikke kunne spise sin andemad", "Dummeliden", "Lige børn", "Blæselampen", "Den Grumme ælling" "Dedstedor Dob og Døde Dally Dukkerdop III" samt "Bedstemor Bob og Søde Sally Sukkertop”.

Forlaget Modtryk:
… sprudlende blanding af galskab, humor og fortællekunst.


Indhold: ”Karl Klat, Karl Klat og Karl Klods”, ”Mester Mumleskaft”, "Hans Høvl, som ikke kunne blive bange", "Historien om Knud Kødpølse og Den Høvlens Høne", "Den Skrappe Skrædder, der var dum som en stabel brædder" samt "Bedstemor Bob og Søde Sally Sukkertop”.

Indhold: "Hobåtten", "Kvækkedille og den frygtelige frø", "Pulverheksen Pasta", "Poul Pip og Knud Jordbærtud", "Spagattin og den vildt underlige lampe", "Hulda Høvlgebis" samt "Søde Sally Sukkertop uden Bedstemor Bob".

IBC, Birgit Hald: 
Teksten er skrevet i en mundtlig stil og et sprudlende, lettere anarkistisk sprog fyldt med bogstavrim og sjove omskrivninger af almindelige vendinger og talemåder.


Indhold: ”Robbing Hut og sheriffen af Skinkeløs”, ”Den sælsomme tragedie om Hairlok Håååååms og Vaskerbils hund”, "Ali Papand og de fyrre syge bøvere”, ”Kællingen med kælken med stikkelsbærstrudsen i båtbønnebusken” samt ”Bedstemor Bob og Søde Sally Sukkertop".

DBC, Lise Lotte Larsen:
… hvis man ellers er til noget der ligner Prop og Berta på eksotiske svampe tilsat et godt skvæt Mandril. Forfatteren har et gevaldigt øre for sproget, både dets lyd og dets mening, og en ligeså gevaldig humoristisk trang til at sprænge logik i luften, så en ny kan tage form.

DBC, Hans Rassted:
Bogen er lige så rablende fantasifuld som de foregående og trofaste læsere bliver ikke snydt for vittige indfald og vanvittige situationer.

Indhold: "Hvad fatter gør, er altid det forkerte", "Prinsessen på tærten", "Don Kasjot og riddertidens rædsler", "Store Kaj og Stumpe-Kaj", "Kålsommerfuglen Kaja" samt "Bedstemor Bob og Søde Sally Sukkertop".

Indhold: "Grillekylle", "Dåsen, kniplen og mountainbiken Mogens", "Trolden Knyt og Laskedyt", "Goddawmand Pølseskaft", "Lange Lemmedasker Larsen" samt "Bedstemor Bob og Søde Sally Sukkertop".

 Indhold: "Rudolf Ræv og de syngende krager", "Bjørnen Kurt og håndtaskerne", "Pulven i fåreklæder", "Mikkel Mus og Løjbert Løve", "Sidsel Sol og Norbert Nordenvind", "Karlo Kat og Mylle Mus", "Tim Tut, Tom Tot og kæmpen Benny Båtbalde", "Gorm Gedekid og Pulven", "Farmer Fut og Gudrun Guldæg" og "Bedstemor Bob og Søde Sally Sukkertop".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar