fredag den 18. oktober 2013

Premiereartikel om min og Fuzzys musical, "Den lilla Møghætte og Pulven" på Holbæk Teater

Nordvestnyt Holbæk/Odsherred og Kalundborg, fredag d. 18. oktober 2013.



En surrealistisk iscenesættelse af "Den lilla Møghætte og Pulven" blev flankeret af indtil flere spektakulære personager. Især skovhuggerens overraskende entré på scenen vakte jubel blandt publikum. Foto: Mie Neel.


torsdag den 3. oktober 2013

Fernisering 10. oktober på udstilling af Maja-Sofie Dahls værker lavet over mine tekster til cd'en KIDDE GOES UMPFF

Min sprælske samarbejdspartner, maleren Maja-Sofie Dahl holder fernisering 10. oktober på en række værker lavet over skæringer fra min og Morten Umpff Langkildes seneste cd, i galleri Lisse Bruun i København. Morten og jeg dukker selvfølgelig op og giver et nummer.




onsdag den 2. oktober 2013

Mit indlæg til Søndagsstafetten: Jesus og tyrannen

Her er navnene på dem, jeg skal udveksle spørgsmål og svar om søndagens prædiketekster med i folkekirken.dk’s ”Søndagsstafetten”. Det er virkelig en spændende samling mennesker. Præsterne er Sanne Busk Thøisen, Mette Marie Trankjær, Kristian Østergaard og Peter Søes og forfatterne er Erik Valeur, Meghan Jakobsen og Kristian Ditlev Jensen.


Se mit første indlæg herunder:




Søndagsstafetten

Velkommen til Søndagsstafetten! Som optakt til søndagens gudstjeneste udfordrer præster og forfattere hinanden et spørgsmål til søndagens prædiketekst. I denne uge har forfatter Rune T. Kidde stafetten.

30/09-2013
Af Rune T. Kidde

Denne uge er det forfatter Rune T. Kidde, der har stafetten og kommenterer søndagens tekst. Præst Sanne Busk Thøisen har stillet ham spørgsmålet "Er det mon i grunden let for Jesus at tilgive?" Læs hans svar her.


Rune T. Kidde. Foto: Klaus Holsting


Jesus og tyrannen
Det er nemt for Jesus at tilgive, fordi han ved, hvem han er. Han er søn af selve den skabende, helende, altid fornyende livskraft: Gud er et smukt navn at give den.
Som et billede på Jesus modsats, der heller ikke tvivler på sig selv, kunne man nævne tyrannen.  Han tvivler ikke på sin egen ret til at herske over alle, og er heller ikke i tvivl om, at han har lov til at torturere og hjernevaske, men han kan ikke få de lammede livskræfter til at vågne igen, derfor er han et vrangbillede af Jesus. Han kan bruge folk som brikker i sit magtspil, men han kan ikke tilgive. Han er for vred. Derfor kan han heller ikke række hænderne ud mod et lys, der er klarere end hans eget. Det kan Jesus. Derfor bærer han nøglen til selve livet.
  
De skriftkloge

Midt imellem Jesus og tyrannen står de skriftkloge. De skriftkloge er stagneret og kørt fast i ordenes vaneforestillinger. De har mistet dele af sig selv i deres privatiserede problemstillinger, som de til daglig iført skyklapper er fuldstændig optaget af at grunde over. Den uløselige rebus, de har valgt at give deres liv til.
For Jesus er det selvfølgeligt at tilgive, for tyrannen er det selvfølgeligt aldrig at gøre det. Vi andre ligner nok for det meste de skriftkloge, og er optaget af hver vores egne personlige forestillinger. Vi kan være opslugt af børn, kæledyr eller motorcykler, eller vi kan være nørder med karrierens eller modens krav.

Ligheden med tyrannen
Vi helliger os vort eget univers i en grad, så vi kan komme til at ligne tyrannen uden at bemærke det. Vi lukker måske øjnene for de lamme, hvis nærvær vi har brug for, og som har brug for os, eller for det lamme i os selv. Vi tilgiver imidlertid hverken os selv eller nogen andre, for vi har for travlt til at opdage, at der skulle være noget at undskylde. Vi eliminerer sågar skylden fra vores bevidsthed. Skylden over ikke at kende den lamme. Skylden over selv at være lam, fordi vi har fjernet de dele af vores opmærksomhed, der ikke passer ind i vores overbevisning. Jesus er i pagt med livskraften, med universet, og han kan ikke andet end at tilgive, for vi er alle sammen skabt af de samme atomer. Når vi lukker dele af vores udsyn af og skaber vores egne kunstige universer, så gør vi os både skyldige og lamme. Forsøger at spærre livsstrømmen med dæmninger, så markerne længere nede af floden ikke får det vand, de behøver. Vi lammer selve livskraften, og hvis vi har evnen til det, så er den første lamme, vi er nødt til at kunne tilgive, os selv. Først når vi har gjort det, kan vi tilgive både de skriftkloge og tyrannerne, som er en del af os selv, og vi kan tage vores bårer og gå hjem.

Rune T. Kidde


Læs teksten fra søndag d. 29. september, ud fra hvilken, Sanne Thøisen stillede mig sit spørgsmål.
Markus 2, 1-12.:

Helbredelsen af den lamme i Kapernaum

v1  Da Jesus efter nogle dages forløb igen kom til Kapernaum, rygtedes det, at han var hjemme. v2  Og der samlede sig så mange mennesker, at der ikke engang var plads uden for døren; og han talte ordet til dem. v3  Så kom der nogle hen til ham med en lam, der blev båret af fire mand. v4  Men da de ikke kunne komme hen til Jesus for de mange mennesker, fjernede de taget over det sted, hvor han var; og da de havde lavet hul, sænkede de båren med den lamme ned. v5  Da Jesus så deres tro, siger han til den lamme: »Søn, dine synder tilgives dig.« v6  Men der sad også nogle af de skriftkloge, og de tænkte i deres hjerte: v7  »Hvad er det dog, han siger? Han spotter Gud. Hvem kan tilgive synder andre end én, nemlig Gud?« v8  Da Jesus i sin ånd straks vidste, at de tænkte sådan ved sig selv, sagde han til dem: »Hvorfor tænker I sådan i jeres hjerte? v9  Hvad er det letteste, at sige til den lamme: Dine synder tilgives dig, eller at sige: Rejs dig, tag din båre og gå? v10  Men for at I kan vide, at Menneskesønnen har myndighed til at tilgive synder på jorden« – siger han til den lamme: v11  »Jeg siger dig, rejs dig, tag din båre og gå hjem!« v12  Og han rejste sig, tog straks båren og forlod stedet for øjnene af dem alle sammen, så de blev helt ude af sig selv og priste Gud og sagde: »Aldrig har vi set noget lignende!«




torsdag den 5. september 2013

Lyt til min dramatiserede, historiske app om Harald Blåtand og Jellingstenen, til DSB og Nationalmuseet

Mød den legendariske Harald Blåtand. Oplev sammen med nutidsbørnene, Lucas og Lærke, hvordan Jellingstenen blev skabt ved hjælp af en irsk stenhugger og lurendrejer, og hvem, der efter mange svigefulde sidespring, endelig fik Jesus med på stenen.




Illustration af Ole Comoll.

onsdag den 4. september 2013

Lyt til min dramatiserede, historiske app om Knud den Store og danmarks største vikingeskib, Ægir, til DSB og Nationalmuseet

Manuskript: Rune T. Kidde
Indlæsning: Karsten Pharao
Produktion: Finn Markwardt og Mastermind Production Aps.

Følg med når nutidsbørnene Lucas og Lærke, af den oldnordiske trolddomskvinde,Vølven, bliver ført direkte ind i vikingetiden, og kommer til at sejle med til Sverige, som krigere på verdens største vikingeskib, Ægir sammen med Knud den Store til slaget ved Helge Å.

Lyt til:  Lucas, Lærke og Knud den Stores Hævntogt


Illustration af Ole Comoll.





tirsdag den 3. september 2013

DEN LILLA MØGHÆTTE OG PULVEN på Holbæk Teater

28. august havde vi 1. prøvedag på min og Fuzzys musical DEN LILLA MØGHÆTTE OG PULVEN på Holbæk Teater, og der var en helt formidabel energi, så alt tyder på en virkelig inspirerende øve-periode ind til premieren d. 17. oktober. Her er scenograf Lea Burrows ved at formidle alle sine tanker om brugen af den drejescene vi får til rådighed.



Fra venstre rundt bordet: Helle fra teatret, Direktørerne Brian Kristensen (fortælleren i stykket) og Kristoffer Møller Hansen, skuespiller Søren Bang, scenograf Lea Burrows, mig selv, komponist Fuzzy, skuespiller Thomas Mørk, skuespiller Folmer Kristensen og gøgler af guds nåde, Gugge. På bænken ovre bag ved, Marianne fra teatret.




tirsdag den 20. august 2013

Louisiana Literature, 22.25. august 2013

e3ed1d23
40 forfattere indtager Louisiana
Rune T. Kidde
Uge-Nyt Fredensborg 20.  august  2013, 1. sektion, side31
Et væld af danske og internationale forfattere gæster årets litteraturfestival. Topnavnet er britiske Ian McEwan, men der er mange andre kendte navne fra ind-og udland på plakaten
Af Peter Klar
LITTERATUR Årets litteraturfestival på Louisiana, Louisiana Literature, 22.-25. august præsenterer en lang række internationale og danske forfattere, som publikum kan opleve i oplæsning, interviews, i dialog med hinanden samt i samspil med museets kunst.
40 forfattere indtager Øst-fløjen, Sydfløjen, Giacometti-rummet, Koncertsalen, Børnehuset, Gamle Villa og Skulpturparken.
Et af festivalens hovednavne er den store engelske forfatter Ian McEwan, hvis seneste roman " Søde Tand" blev udgivet på dansk tidligere på året.
McEwan har været indstillet seks gange til den prestigiøse Man Booker pris, som han i 1998 modtog for romanen " Amsterdam".
Forfatteren står bag mesterværker som " Soning" ( filmatiseret i 2007) og " Ved Chesil Beach".
Søndag 25. august kl. 15 læser Ian McEwan op, og kl. 16 interviewes han af journalist Synne Rifbjerg.

Pettersson og Zadie Smith
Peter Handke og Karl Ove Knausgård har måttet melde afbud til festivalen, som åbnes torsdag 22. august kl. 16.30 med den populære og anerkendte nordmand Per Petterson.
Interviewer er journalist Kim Skotte.
Derefter fortsætter dagen med oplæsninger af Zadie Smith, Nick Laird, Olga Gjrasnowa samt Colum McCann. Sidstnævnte interviewes desuden om aftenen i koncertsalen.
Eínar Már Gudmundsson optræder også torsdag, i lighed med Katarina Frostenson, som læser op sammen med vennen Søren Ulrik Thomsen, som oplæser Frostensons digte i dansk oversættelse. Det sker på Weiwei-scenen, som har navn af den kinesiske kunstner, hvis værker indrammer scenen.
Fredag 23. august begynder med SofiOksanen kl. 14.30 og et interview med Johannes Anyuru kl. 15.30.

Rifbjerg og Gudmundsson
Flere forfattere er denne dag i dialog med hinanden, blandt andre Katrine Marie Guldager og Ida Jessen, der skriver om familie fra forskellige vinkler, og Colum McCann og Taiye Selasi, begge kosmopolitter på hver deres måde. De to møder hinanden for første gang på en scene. Om aftenen kan publikum opleve den tysk-russiske Olga Grjasnowa og den algierske Waciny Laredj.
Mikael Bertelsen præsenterer traditionen tro lovende debutanter, og fredagen afsluttes kl. 21.30 på eksklusiv vis med koncertoptræden af fænomenet Jenny Hval.
Oksanen og Nordbrandt Når Suzanne Brøgger møder Olga Grjasnowa lørdag 24.
august kl. 12, vil to berejste kvinder samtale fra hver sit stærke udgangspunkt.
Også Klaus Rifbjerg har en samtale med en forfatterkollega, nemlig Eínar Már Gudmundsson, som for første gang optræder med sit danske forbillede.
Desuden tilbyder lørdagen også interviews med Zadie Smith og italienske Antonio Pennacchi, der begge for første gang møder et dansk publikum.
Rune T. Kidde vil synge, hviske og fortælle fra Villa Scenen for både børn og voksne.
Søndag 25. august kl. 11 samtaler SofiOksanen og Rosa Liksom med journalist Marie Tetzlaff som moderator, og fra kl. 12 er der non-stop oplæsning i Giacometti-rummet af blandt andre Asta Olivia Nordenhof, Henrik Nordbrandt, Janina Katz, Lone Aburas og Peter Asmussen, alle aktuelle med nye bøger.





Billedtekst: Ian McEwan er en af Englands største nulevende forfattere.

tirsdag den 9. juli 2013

Læsetips i sommervarmen

Når du ikke løber nøgen rundt i solen, så er her nogle læsetips til sommervarmen, nemlig de sidste bøger, jeg har givet mellem 0 og 10 points i KIDDES BOGSKAB på min hjemmeside.
Læs min bedømmelse af mere end 1500 bøger og alt om forfatterne, via dette link: 


Jussi Adler-Olsen, f. 1950
Marco Effekten. 7 ½ points.

Jane Austen, 1775-1817:
Stolthed og fordom. 8 points.

Giovanni Boccaccio, 1313-1375:
Decameron. 10 points.

John Fowles, 1926-2005:
Den franske løjtnants kvinde. 7 points.

Godfrey Hodgson, f. 1934:
Martin Luther King - Historien om en drøm. 7½ points.

Jonas Jonasson, f. 1961:
Pseudonym for Per Ola Jonasson.
Den hundredårige, der kravlede ud af vinduet og forsvandt. 8 points.

Thomas Mann, 1875-1955:
Troldfjeldet. 10 points (genlæst)

Anne Marie Løn, f. 1947:
Sekstetten. 7½ points.

Charles Moran, 1882-1977:
Winston Churchill, kampen for at overleve, 1940-1965. 9 points. 

Alexander McCall Smith, f. 1948:
Damernes detektivbureau, No. 1. 6½ points.
Giraffens tårer. 7 points.
Moral for smukke piger. 6½ points.
Kalaharikursus i maskinskrivning for mænd. 6 points. 
Liv på alle hylder. 6 points.

August Strindberg, 1849-1912:
Tjenestepigens søn. 7½ points.





tirsdag den 2. juli 2013

Mit novelleprojekt EN VRANGMASKE I VORHERRES STRIKKETØJ...

.. i samarbejde med en lang række danske kunstnere indenfor genrerne maleri, collage, tegneserier, tegning, fotos og skulpturer vokser og vokser.

Der er nu ialt 36 noveller, historier og digte færdige, hvilket bliver til sådan cirka 89 sider.
Der er også som udvidelse af genre-repertoiret. To tegneserier på vej til bogen. Jeg holdt møde med maleren Hanne Hansen lørdag om tre farvelagte sider (se billedet), og Thomas Hjorthåb knokler med en længere sort/hvid-serie, som dukker op inden længe.



Mig og maleren Hanne Hansen i fuld gang med at finde nye tegninger til bogen.


Forlaget Korridor kigger på bogen, som den ser ud ind til nu. Komponisten Nicky Bendix og jeg korresponderer livligt om lyden til en offentlig forevisning af projektet (evt. i en biograf) eller på et kunstmuseum, hvor jeg indlæser historierne, og billederne bliver filmet både helt og i mange forskellige udsnit, så det passer til fortællingen. Jeg begynder at kontakte filmfolk efter sommerferien.

Ind til videre er det tanken at lave både en papirbog, en offentlig forevisning (der evt. kan turnere) og endelig lægge alle historier på YouTube.
Jeg glæder mig i den grad til at komme videre med projektet.

Deltagende kunstnere
Maleri, collage og skulptur: Frodo Mikkelsen, Maja-Sofie Dahl, Hanne Hansen, Lisbet Winther, Celia Bech Ditlevsen, Dorte de la Cour, Niels Nielsen og Leo Larsen.
Fotos: Ari Michael Zelenko, Nikolaj Palmskov, Jan Emil Christiansen og Kristina Gittesdatter.
Tegning/tegneserie: Thomas Hjorthaab, Frank Brahe, Peter Kielland, Ida Gantriis, Peter Madsen, Henrik Kublick og Marianne/Thormod og Rune Kidde.

Musik: Nicky Bendix og Morten Umpff Langkilde.



torsdag den 27. juni 2013

Min historie PIRATERNES HÆVN blev årets e-bog 2013 hos Condidact.

Min historie på Frilæsning.dk, PIRATERNES HÆVN er blevet valgt af læserne som årets e-bog 2013, hos Forlaget Condidact. Det er en spændingshistorie og samtidig fortællingen om piratoverfaldene ud for Afrikas kyst set fra en helt anden synsvinkel, end vi normalt bliver præsenteret for.




ConDidact blev grundlagt i 2001 ud fra lærer og forfatter Kim Conrad Petersens ideer om inspirerende, webbaserede undervisningsmidler. 


Fra 2a på Trongårdsskolen i Lyngby har jeg nu modtaget et herligt oplæg til den nye historie, jeg skal skrive, som vinder af konkurrencen, der i øvrigt blev afgjort med kun få stemmers forskel.

onsdag den 26. juni 2013

Min først app til Nationalmuseet og DSB er blevet indtalt af Karsten Pharao

25. juni blev min første app til Nationalmuseet og DSB indtalt hos Finn Markwardts Mastermind Production Aps, af P1-programvært og bogindlæser Karsten Pharao.

Det er en 15 min. fortælling om Knud d. Store og verdens længste vikingeskib “Ægir”, der blev fundet i Roskilde i 1997. 100 mand og 80 årer på hver 4 meters længde har de haft med. 
Skibet er for øjeblikket udstillet på Nationalmuseet. Historien skal nu lyddramatiseres af Mastermind Prodoction Aps., så den kan komme i brug snarest mulig.

Jeg er allerede i gang med den næste fortælling til projektet, og den kommer til at handle om Harald Blåtand og Jellingstenen.


Karsten Pharao interviewede mig på Bogmessen 2012 om min nye voksenroman DØDSSØBØLGER.

torsdag den 20. juni 2013

MC Einar og HISTORIEN OM DE KÆMPESTORE BRYSTER

Jeg har genskrevet teksten til min gamle undergrundsklassiker HISTORIEN OM DE KÆMPESTORE BRYSTER fra 1982, og fortiden går op i en højere enhed med nutiden, for nummeret er netop blevet indspillet af MC Einar og KunTakt og er på vej til udgivelse.






tirsdag den 11. juni 2013

Kidde goes Umpff - Ulden som et får (live på Vogelkop)



Live fra vores nye cd, KIDDE GOES UMPFF: ”Ulden som et får” fra Vogelkop i København. 

Lyt til flere numre fra Vogelkop og se presseomtaler og meget mere på siden: KIDDE GOES UMPFF: https://www.facebook.com/kiddegoesumpff







søndag den 26. maj 2013

fredag den 24. maj 2013

Jeg er en af deltagerne i SJÆL OG VIDENSKAB på DR2 Tema i morgen lørdag d. 25/5

... kl. 20-22.20 med en af de oversanselige oplevelser, der har betydet mest for mig.



Fra Kristeligt Dagblad, fredag d. 24. maj 2013.

onsdag den 22. maj 2013

Nyeste historie til novellesamlingen med arbejdstitlen EN VRANGMASKE I VORHERRES STRIKKETØJ ...


... som jeg laver sammen med en lang række danske kunstnere. MANDEN I TRÆET er skrevet over en naturcollage af trækunstneren Leo Larsen.




MANDEN I TRÆET

Naturcollage af Leo Larsen

 Jeg har boet her længe. Hvor længe er mig ligegyldigt. Mit Skæg har fået tid til at vokse sig stort, fordi jeg aldrig kan flytte. Min hud er blevet rå og hård som bark. Mit hus er vel heller ikke det værste. Her er kun et eneste rum, hvor man kan bo nogenlunde. Det er godt nok uden vinduer og døre og på sæt og vis ikke noget passende opholdssted for et menneskeligt væsen, højst for biller, ørentviste og larver. Her er ingen magelige trapper, der fører op til nydelige kvistkamre med storslået udsigt eller ned i dybe kældre med vinfade og øltønder.  Ingen arkitekt har spildt diagrammer eller blækklatter på dette hus. Det er ikke bygget. Her er ingen altan. Slyngplanterne mangler på espalieret, for der er intet espalier, der når helt op til taget. Disse mangler generer mig på den anden side set ikke. Tværtimod, mit vemod har andre årsager. Mine anelser har altid forudset en bedre og lysere fremtid for mig, som stemmer over ens med min sjæls inderste, der altid har ventet bedre tider på den anden side af den fattige nutid. 
  Min bolig er smuk, og den har det store fortrin at være billig. Oven i købet giver den mig den ro, jeg behøver for at kunne fortsætte mine studier af livet. Det har været en udfordring for mig at være en kæmpe, når træet, jeg bor i, er så lille. Jeg tænkte ikke på det, da jeg flyttede ind. Det er så længe siden, at jeg dårligt kan huske det. Det var i mine unge dage. Alle mennesker var kæmper dengang og levede gennem århundreder. Verden var ved at blive skabt. Jeg var betaget af det flotte nøglehul. Mit træ er verdens eneste træ med nøglehul, og i mine unge dage kunne jeg springe ud og ind så let som ingenting. Nu har jeg intet spist i mange hundrede år, mens skovene er vokset og forgået. Jeg søger næring fra træets rødder og de dugperler, jeg kan slikke af træets indre. Jeg er begyndt at tænke som træet. Jeg tager den med ro. Mennesket er blevet så lille siden min tid. Deres frodighed er forsvundet og erstattet af angst. Kæmperne var aldrig bange.
  Da jeg var lille, fandt jeg mange venner, der ønskede det samme som mig. Der var kæmper overalt lige fra Atlas og kæmpen fra Cumberland til Hiranyaksha. Vi stillede vores rene hjerter til jordens rådighed fra havets første dyr besteg det tørre land. Der var krige, drab og uenighed fra starten, men vi var lysende og stærke. Verdens blodofre standsede os ikke. Vores sammenhold var stærkt. Alt fra stammekrige og skrumpehoveder til ridderdyster og korstog eller hundredeårskrige eller oliekrige har jeg fortrøstningsfuldt gennemlevet.





  
Min udfordring kom først den dag, da jeg ikke kunne komme gennem nøglehullet i mit træ. Det var vokset, men jeg var vokset mere. Jeg var blevet for stor. Ganske vist kun lidt for stor i begyndelsen, men jeg skulle udvikle mig til en kæmpe, hvad jeg ingen anelse havde om. Alle mennesker var kæmper, da jeg blev født, men livet voksede os over hovedet. Træet blev enormt. Det blev næsten lige så stort som jeg selv, og det havde en anden tid. Det så verden med andre øjne. Omsluttede mig. Det er længe siden, jeg har kunnet bevæge mig. Jeg er fastspændt i træets stamme. Det kildrer, når blade og kviste om efteråret flyver ind i mit øje, eller når små skovspurve om foråret sætter sig på nøglehullets kant og fløjter. Verden er blevet til en anden, siden træet og jeg var unge. For mig er det som i går, da de beslutninger, som nornerne tog, blev skrevet ned med runer på træ. I går fældede de træer til både og skjolde. De kunne bruge en gren, som flossede i enden, som tandbørste.
Mennesket er blevet mindre, men de har altid boet i en verden af træ. Deres hjem og brænde var af træ. Skovlhjul, plejle og møllevinger var af træ. Tidligt i morges hørte jeg den svage dunken, da de begyndte at hugge skoven om til trælast. De malede med trætjære. De byggede vældige sejlskibe, der øjeblikket efter under det gamle træ fremviste skimlede splinter, og her og der stak plukkeværket op gennem tjæren i nådderne som vråer. Så mange træer er kæntret og forlist. Endt som splintrede planker. Træskærerne var i kontakt med dryaderne. De skar altre og krucifikser af levende træ som et tegn på menneskets håb, mens mennesket blev mindre og mindre. Deres væsen var af træ, men kun kæmperne huskede på det. Alt fra vuggen til kisten var af træ. Totempæle og dansemasker. Hængebroer og rambukke. Galge og rok. Det var først i dag, at de fik ødelagt skovene. Højlandsindianerne i Peru ramtes bredt af hudkræft. Regnskoven i det sydøstlige Peru var ramt og oversvømmet. En tredjedel af de fisk, indianerne plejede at fange, var forsvundet. De gamle, velkendte planter var muteret, og nye var kommet til. Mange landsbyer i regnskoven og højlandet måtte flytte. Kaiman-aligatoren kunne ikke udruge sine æg, fordi skiftene mellem flod og ebbe blev så hurtige, at den ikke kunne nå det.
  Vejret fulgte skovenes ødelæggelse med hede, kulde, styrtregn og storme, der smadrede træer og huse. Det eneste, der stak op af bygningerne var fundamentet. Alt var pulveriseret. Store, tunge lastbiler var væltet, og militærkøretøjer var krøllet sammen som papir. Det var mægtige kræfter, der var på spil. De vældigste storme nogen sinde. Millioner var uden strøm.  
Jeg bor i verdens sidste træ. Jeg vidste ikke, at træet, jeg flyttede ind i, var Ask Yggdrasil. Jeg græder tårer af guld, men ingen ser dem falde. 

tirsdag den 21. maj 2013

Vordingborg fortællefest


Jeg har netop optrådt på STARS i Vordingborg, men nu har du chancen for at høre en række af danmarks andre eminente fortællere til Vordingborg fortællefest:


torsdag den 2. maj 2013

BEDSTEMOR BOB OG SØDE SALLY SUKKERTOP. Samlet udgave på vej.

I dag sprang jeg i luften og fik afleveret en ny-gennemskrevet version af alle BEDSTEMOR BOB OG SØDE SALLY SUKKERTOP historierne til forlaget Alvilda, og det hele bliver gennemillustreret i farver af herlige Ida Gantriis.



Foromtale af arrangement i Jyderup 7. maj 2013






Møghættens far underholder med kulørt trio

Jyderup Posten 30.  april  2013, 1. sektion, side8
Forfatteren Rune T. Kidde og Christian Søgaard-Trioen underholder i Jyderups gamle Byrådssal.






Rune T. Kidde står bag talrige bøger for børn og voksne. Foto: Marianne Kidde



Af ELISA HAUERBACH
JYDERUP: 

Det kommer ikke til at gå stille for sig, når » kultforfatteren «Rune T. Kidde serverer nogle af sine » Ækle Æventyr og andre Æskapader « i selskab med Chr. Søgaard Trioen.
Det sker tirsdag den 7. maj om aftenen.
Med støtte af Statens Kunstråd, har kulturgruppe i Jyderup og Holbæk bibliotek arrangeret at multikunstneren lægger vejen forbi Jyderup. Rune T. Kidde er blandt andet kendt for sine » skæve « tegneserier om blandt andet » Den lilla møghætte og pulven « . Han har skrevet mere end 100 bøger til børn og voksne, og har arbejdet for et bredt udvalg af danske aviser og blade, samt skrevet teaterstykker og indspillet cd'er. 






Den 7. maj gæster » Den lilla Møghætte's « far -forfatteren Rune T. Kidde og Christian Søgaard-Trioen den gamle byrådssal i Jyderup. Pr-foto.


Samarbejde med glimt i øjet
Samarbejdet mellem Rune T. Kidde og Chr. Søgaard går langt tilbage.
Den 7. maj kan publikum høre tekster af Kidde og musik af Søgaard, samt jazz-klassikere, som Kidde oversætter eller skaber helt nye tekster til. Der bliver mulighed for at høre flere helt nye numre, hvor der er digtet om alt fra kærlighed til modersmål, og drømme om at ligge på den lade side og leve sit liv con amore alt serveret med et lunt glimt i øjet.
Det lune gemyt er de fire herrer fælles om.
Trioen består af Christian Søgaard, sanger, entertainer og harmonikaspiller.
Han har tidligere kørt landevejene tynde sammen med bl. a.
Poul Dissing og Benny Andersen og mange flere fra toppen af dansk musikliv.
Han har i årevis været fast akkompagnatør for den grønlandske sanger, Rasmus Lyberth.
Morten Nordal er trioens guitarist, kendt for sin mesterlige teknik der nærmest giver guitaren sin egen stemme. Han har ligeledes bevæget sig i mange musikgenrer og er tidligere kåret som » Årets fynske jazzmusiker « . Trioens tredie mand er Jens Holgersen, som med sin kontrabas lægger den solide og særdeles velswingende bund i musikken. Jens har som de to andre musikere, en lang karriere indenfor jazz og folkemusik.
Billetter kan købes på Jyderup Bibliotek eller ved indgangen til » Den Gamle Byrådssal « . 







søndag den 28. april 2013

KIDDE GOES UMPFF anmeldelser


  1. Anmeldelse af CAPAC
  2. Anmeldelse af Gert Poder i ARBEJDEREN
  3. Anmeldelse af Esben Strunk i GAFFA



Anmeldelse af CAPAC:

Følg dette link: http://www.capac.dk/wordpress/?p=15603



Anmeldelse af Gert Poder i ARBEJDEREN:

Engle og trolde i Kiddeland

ARBEJDEREN, 12. april 2013

af Gert Poder

Med lyriske vers og ravnesort tungetale viser hverdagsfilosoffen Rune T. Kidde rundt i sit gale univers.


MUSIK
 Af Gert Poder
4
Rune T. Kidde Goes Umpff. Tekst: Rune T. Kidde: Musik: Morten Umpff Langkilde, Timo Vuoppula, Fuzzy. Forlaget Afart ART001.





At lytte til "Rune T. Kidde Goes Umpff" er at vandre gennem et bindegalt lydunivers, befolket med musikalske gøglere som Captain Beefheart, Tom Waits, Frank Zappa og andre hurlumhejmusikere.

Rune T. Kidde, som mistede synet i 1990, har siden 1970'erne gjort tilværelsen lidt morsommere og kantet som forfatter, lyriker, tegner og fortæller. På sin nye cd, "Rune T. Kidde Goes Umpff", knytter han sammen med musiker og producer Morten "Umpff" Langkilde sine mange talenter sammen.

Det er blevet til 16 numre fra Rune T. Kiddes citronmåneverden, befolket af kærlighed og afsavn, humor og galle. Ingen lyd er for ussel til at indgå i dette kalejdoskop af menneskelig viden og indsigt. Det er hverdagsfilosoffens milde røst, der gnækker sit budskab om, at det er godt at være anderledes fra bunden af den sorteste fangekælder.

Det hele akkompagneres af en perlerække af fremragende musikere: den finske multikunstner Timo Vuoppola, mundharpespiller Thomas Melau, saxofonist Thomas Edinger, harmonikaspiller Christian Søgaard, sangerinde Trine Gry og evigtunge Fuzzy på piano.

Ældre læsere med hang til tegneserier erindrer sig uden tvivl dengang, da tegneren Rune T. Kidde huserede med kollektivforlaget Balder og Brage, tegnestuen Gimle og Tegneserieværkstedet. Sine gale streger begyndte han at udfolde fra 1980 med album som "Rune T. Kidde", "Man siger så meget" og den illustrerede håndbog "Øldrikkerens lille grønne". Senest er Rune T. Kidde aktuel med bøgerne "Sandhedens djævlekløer" og "Dødssøbølger".

En prædiken har han også holdt, engletroldemanden fra Fyn, hvortil han skrev "Kend dine engle og trolde", der også findes på cd'en:

"Kend dine engle og trolde, mistrøstige menneskemand.
Hjerteslagsfest må vi holde, vi børn af de levendes land.
Ud af dit livs øjeblikke, Så bliver kun dette her bedst.
Gøglersjæl, du aner ikke, om dag eller nat kommer næst."

Kingo, Grundtvig og Thøger Larsen må klukke fornøjet i deres himmel over, at deres ord stadig gror.




Anmeldelse af Esben Strunk i GAFFA: